Fijnproeven in Twente

Fijnproeven in Twente, culinair kompas voor de regio.Fijnproeven in Twente is nieuw en verrassend boekconcept. Een kookboek+ met dé twintig toprestaurants uit Twente en omgeving, de restaurants worden gepresenteerd en hun chef-koks zijn met een van hun favoriete recepten geportretteerd. Daarnaast is er aandacht voor een aantal unieke culinaire streekproducten.

De fraaie fotografie zorgt voor een smaakvolle kennismaking met de regionale sterrenkoks en hun gerecht, en eigenaren vertellen over de regionale invloeden op hun verfijnde restaurants. Het boek is een zogenoemd culinair kompas voor de regio, waarmee de lezer wordt aangemoedigd de klasse van de restaurants te ervaren en tegelijk wordt uitgedaagd om thuis een gerecht van hoogstaand niveau te bereiden.

Voedselbank
Ter ere van het 15-jarige bestaan wilde JCI Hengelo zich graag onderscheiden met een jubileumproject voor een goed doel. In samenwerking met uitgeverij Geen Blad voor de Mond is vervolgens het idee voor dit unieke kookboek uitgewerkt en op poten gezet. Het is een toepasselijk goed doel geworden: alle voedselbanken in Twente.

Drie winnaars
“Het boek is gemaakt voor iedereen die van lekker eten houdt en die de regio een warm hart toedraagt. Het goede doel moet de grote winnaar worden,” licht Rene Odink van JCI Hengelo toe, “maar de deelnemende restaurants en streekproducenten worden ook op de kaart gezet. En last but not least wordt de lezer een van de winnaars.” Daarmee wordt gedoeld op de ‘Fijnproefactie’ die aan het boek gekoppeld is.

Actie
De deelnemende restaurants zorgen voor een speciale Fijnproefactie, bedoeld voor elke koper van het boek. De actie verschilt van korting op een arrangement tot de keuze voor een speciaal gerecht. Op vertoon van het boek bij een van de restaurants, krijg je een stempel op de betreffende restaurantpagina. Bij zeven stempels ontvang je een streekproductenpakket ter waarde van € 45. Op de website van Fijnproeven in Twente is hier meer over te lezen.

Het boek Fijnproeven in Twente is te bestellen via www.fijnproevenintwente.nl of via een van de leden van JCI Hengelo. Het boek heeft een winkelprijs van € 14,95 en wordt vanaf eind oktober geleverd. Vanaf november zijn de boeken ook te verkrijgen via alle deelnemende restaurants.

Meer weten? Boek bestellen? Ga naar www.fijnproevenintwente.nl!
En volg het project vooral op Facebook om op de hoogte te blijven.

2017-09-21T11:23:42+00:00