Fijnproeven in Twente 2017-09-21T11:23:43+00:00

Project Description

Fijnproeven in Twente

Met het boek Fijnproeven in Twente, hebben we een uniek project gerealiseerd. Het boek geldt als een ‘culinair kompas’ dat je kennis laat maken met de toprestaurants uit Twente en omgeving. Daarnaast geldt het boek als een kookboek, want elk geportretteerd toprestaurant presenteert via hun chef-kok een recept uit de eigen keuken. Zodoende kunnen de lezers van het boek thuis op sterrenniveau koken. En last but not least, bevat het boek 28 streekproducten die opzichzelfstaand zijn of terug te vinden zijn in de ingrediënten van de gerechten uit het boek.

Event boeklancering
De opbrengsten van het boek gaan naar een goed doel: lokale voedselbanken. Vanuit die wetenschap, hebben we René Froger bereid gekregen om als ambassadeur van de voedselbank het eerste exemplaar uit te reiken. Dat gebeurde tijdens een culinaire, feestelijke avond op 27 oktober jl. waar meer dan 200 genodigden bij aanwezig waren. Froger reikte het eerste exemplaar uit aan burgemeester Schelberg van gemeente Hengelo, die op zijn beurt aangaf het een eer te vinden om dit initiatief te steunen. Tijdens de avond werden alle gasten getrakteerd op een tiengangendiner, waarbij elke gang gemaakt werd door een andere (sterren) chef-kok die ook in het boek staan. De avond was een grandioos succes.

Succesvol boek
Ook het boek zelf is een enorm succes. Veel bedrijven hebben het boek geadopteerd als relatiegeschenk en inmiddels behoort Fijnproeven in Twente tot een van de best verkochte boeken uit de regio van dit moment.

Boek bestellen

Verkrijgbaarheid

Online bestellingen kunnen worden verricht via deze website en via bol.com. Het luxe uitgevoerde hardcoverboek kost slechts € 14,95 en is ook te koop bij alle deelnemende restaurants en een aantal boekhandels in Twente.

Deelnemende restaurants

De Blanckenborgh (Haaksbergen), ’t Lansink, Intenzo (Hengelo), De Bloemenbeek, De Wilmersberg (De Lutte), TAO, Hanninkshof, Verso (Enschede), De Holtweijde (Lattrop), De Oude Apotheek (Losser), De Bokkepruik (Hardenberg), De Swarte Ruijter (Holten), De Wiemsel (Ootmarsum), De Zon (Ommen), Dorset (Borne), Droste’s (Tubbergen), Het Seminar (Zenderen), Het Witte Paard (Delden), Il Campanile (Markelo) en Moulin (Borculo).

Impressie boeklancering